София с 4 млн. лева повече за озеленяване през 2017 г.

Към момента Столичната Община полага приоритетни грижи за поддържането на зеления облик на града като предстоят още усилия, които да наредят столицата ни сред най-зелените градове в Европа

"Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите ни през тази година. С 4 млн.лв. е увеличен бюджетът за озеленяване в София през 2017 г. Освен всички останали "зелени" планове, през тази година ще стартираме и с мащабното поетапно обновяване на Западен Парк. Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк". Това обяви зам.-кметът по екология Йоана Христова на откриването на "Форум градове на бъдещето: Виена и София", който се състоя в рамките на Дните на Виена в София, съобщава пресцентърът на Столична община.

"Парковете и градините в града са само едната част от градската зелена система. Изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столична Община, така и на всички нас, които живеем тук, в Столицата. Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа", подчерта Христова.