Зидан: Не ме е страх от Марадона, а от сегашните играчи на Наполи

Модрич е доволен,че Дон Диего няма да бъде на терена

В сряда вечер Реал(Мадрид) приема Наполи в първи осминафинал от Шампионската лига На трибуните на митичния "Бернабеу" ще бъде Диего Армандо Марадона.

Както е известно Дон Диего бе играч на Наполи в края на 80-те години заедно с бразилския магьосник Карека. Марадона има участие срещу Реал в КЕШ. Това става в сезон 1987/1988. Тогава мадридския тим се класира след 2:0 и 1:1.

Сега е по-различно. Въпреки,че двама бивши играчи на Реал ще бъдат от другата страна. В цветовете на неаполитанците ще бъдат Кайехон и Албиол.


Запитан от испанските  медии  дали се опасява от харизмата на Марадана, която е обвеяла Наполи,старши-треньорът на Реал Зинедин Зидан отговаря: Не се притеснявам,че Марадона ще бъде на трибуните на "Бернабеу". За мен той е един от най-големите футболисти в света,които са играли някога. Аз съм имал щастието да го гледам, когато бях на 14 в найз-силните му години. Тогава,през 1986 той стана световен шампион с Аржентина. Повече се притеснявам от сегашния тим на Наполи, който е много добър"заявява Зизу.

Лука Модрич пък добавя:"Добре,че Марадона няма да играе. Ще бъде само на трибуните. Това е чест за всички нас, които ще сме на терена, както и за зрителите. Не трябва в никакъв случай да подценяваме Наполи. Ще бъде много труден мач",споделя Модрич.