Грандиозно надсвирване в НДК привлече оркестри от Югоизточна Европа

Балканица запали Балканите

Сцената на едно от най-музикалните събития у нас БАЛКАНИЦА се оказа изключително желана от големите брас оркестри на Балканите. Виртуозното надсвирване, което ще се проведе след по-малко от две седмици – на 26 февруари в Зала 1 на НДК, предизвика истински фурор в музикалните среди не само в Западната ни съседка, но и в Македония, Словения, Черна гора, Хърватска, Гърция...
Броят на желаещите духови формации да участват в предстоящото надсвирване е доста голям, споделят организаторите на събитието, което ще се проведе за първи път у нас.

И това съвсем не е случайно, имайки предвид оркестрите, които са обявени до момента.
В грандиозния 3-часов маратон ще зазвучат виртуозните изпълнения на четирите най-добри сръбски формации - Danijela Orkestra, Marko Markovic Brass Band, Elvis Ajdinovic Orkestar и Orkestar Dejan Jevdjic. Всички те – многократни победители от най-големите фестивали за духова музика в света. Заедно с тях на сцената ще излязат и българските музиканти от уникалната етно-фюжън група „Булгара“, които ще изпълнят едни от най-големите си хитове – „Меча сватба“, „Нестинарско“, „Баклава“ и други.
Всичко това несъмнено ще превърне БАЛКАНИЦА в истинска брас експлозия - невероятно преживяване с най-обичаните горещи ритми и майсторски импровизации. Динамичната музика на талантливите музиканти определено ще наелектризира Зала 1 на НДК, а публиката на най-балканското и вълнуващо събитие, правено у нас, дълго ще помни медения звук на тромпетите.
БАЛКАНИЦА е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.