Българка загина, а 12 сънародници пострадаха при верижна катастрофа в Унгария

Общество

15-02-2017, 15:24

Снимка:

europafm.ro

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Властите в Малайзия задържаха жена за убийството на Ким Чен Нам

Инцидентът е станал рано тази сутрин в близост до границата с Румъния

Българка загина, а 12 български граждани са ранени при тежка верижна катастрофа в Унгария. Пострадалите ни сънародници са настанена в местни болници, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи за Bulgariautre.
Верижната катастрофа, в която са попаднали два български микробуса се е случила рано сутринта в 07.30 часа, унгарско време на магистрала М-43.

Петима души са загинали, а 12 са ранени при пътно-транспортното произшествие, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак.

Десет от ранените са настанени в болница в Сегед, а трима в тази в Мако, информира румънският унгарскоезичен вестник Uj Magyar Szo.

Прес-секретарят на унгарската национална служба за бърза помощ Пал Дьофри добави, че мнозина са със счупени кости и вътрешни наранявания.

На пресконференция, говорителят на унгарската полиция Силвия Сабо информира, че при катастрофата на магистрала М43 са загинали двама турски и един румънски граждани, както и една българска гражданка. Полицията продължава разследването на инцидента.

Причина за инцидента е гъста мъгла и несъобразена скорост. Броят на превозните средства пострадали при катастрофата е 15.
Очаквайте подробности!