Осъдиха условно 19-годишен плевенчанин за извършен грабеж над ученик

По отношение на подсъдимия са налице данни за вредна употреба на марихуана и психостимуланти

19-годишен младеж от Плевен се призна за виновен в това, че на 14 юли миналата година в района на детска площадка във Варна, чрез употреба на сила и заплашване, отнел мобилен телефон с допълнителна карта-памет и протектор от шестокласник, предаде БНР.

Пострадалото момче разглеждало телефона си седнало на площадката, докато останалите момчета от неговата компания играели малко по-настрани. Подсъдимият се разхождал с две момичета край детската площадка, когато забелязал ученика с телефона. Той се приближил в гръб, надвесил се над шестокласника и рязко издърпал мобилния му телефон, като същевременно го заплашил с нараняване, ако се развика.

Приятелите на пострадалото момче видели внезапното отдалечаване на подсъдимия, разбрали за случилото се и потърсили съдействие от родител. Още същия ден, по даденото от учениците описание, 19-годишен младеж от Плевен бил установен и задържан от полицията, а отнетия при грабежа телефон на стойност над 300 лева бил предаден обратно на пострадалия.

Грабителят е неосъждан до момента. По отношение на него са налице данни за вредна употреба на марихуана и психостимуланти.

За извършения грабеж, след постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години