Слънчев календар - четвъртък, 16 февруари 2017

3 слънчев ден – свързан е с Висшата Праведност, с разкриване на Божественото и творческото начало в себе си, съхранение на светините.

Тотем на деня е слон, символизиращ огромен потенциал, надежда и опора.

Най-добрият ден за молитви, за четене на мантри, за посещение на храм, за занимания с домашните дела и семейството. Добър е за начало на съдебни дела. Може да се започват големи дела, свързани с благосъстоянието. Да не се правят необмислени разходи. Приветстват се всички творчески начинания. Обезателно съблюдавайте култура на общуване, не ругайте никого. Денят е добър за музика, пеене и четене на книги. Благоприятно е за съпружески отношения. Противопоказно е да се пролива кръв, както и всички операции на тялото. Пригответе храната със своите ръце. Загубите са нежелателни в този ден.

Облекло – Придържайте се към тъмно-сини, тъмно-червени и вишневи цветове. Да се избягва жълто-зеленото. Препоръчва се бижута от ахат.

Знамения – Ако се събудите от лай на куче или като излезете извън дома срещнете куче, дори да лае, това е знак за щастие и благополучие.

Да намерите кожена или дървена вещ – знак за щастие.

Хубаво е, ако цял ден ви се върти в ума някоя песен.

Сънища – Добре е да видите конкретни сънища, да знаете къде отивате и какво правите. Хубаво е на сън да приготвяте храна - знак за материално благополучие. Да видите пари насън е знак за бедност, измама.

Числа на деня – 16, 62, 73