Одобрен е проектът за модернизация на 26 училища и детски градини

Мисия София

16-02-2017, 06:00

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: Дните на Виена са продължение на сътрудничеството между двата града

За началото на ремонтите през т.г. са предвидени 15 млн. лв

Междинното звено за оценка на проектно предложение по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020" одобри проект за цялостна модернизация на 26 училища и детски градини на територията на София. Финансирането по оперативната програма е в размер общо над 50 млн. лв. За началото на ремонтите през т.г. са предвидени 15 млн. лв. Проектът е изготвен от направление "Инвестиции и строителство" в Столична община. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите Илинден, Връбница, Надежда, Красна поляна и Средец.
В сградите, в които ще започне реконструкция се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и др.
След одобрението на Междинното звено, проектът ще бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.
Сред другите големи проекти от капиталовата програма на Столична община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт. Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. "Борис III" от ж.к. Павлово до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до ухо "Орландовци" .