Ученици гостуват на Апелативния съд

Животът

16-02-2017, 07:58

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Третокласниците ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела

Час на класния ще се проведее днес от 13.30 в Апелативен съд – Пловдив в зала №1. Гости  на съдиите ще бъдат учениците от ІІІ-в клас на Основно училище „Княз Александър Първи”. Те ще бъдат посрещнати пред Съдебната палата от ръководството на съда в 13,30 часа.
По същото време студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специалност „Графичен дизайн и фотография“,  ще проведат час по репортажна фотография и ще заснемат провеждането на часа на класа в Съдебната палата.
Третокласниците  ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от Областно звено „Съдебна охрана” ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите.  Учениците ще могат да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съда, прокурора и защитата, участвайки в „съдебен процес”. На финала учениците ще имат възможност да  преценят дали обвиняем в извършване на грабеж на мобилен телефон е виновен или не.
Фотографии на студентите от АМТИИ, направени по време на часа на класа, ще бъдат публикувани на сайта на Апелативен съд – Пловдив.