Румен Попов остава втори мандат начело на Окръжна прокуратура-Пловдив

Новините

16-02-2017, 08:10

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прокурор Попов е награждаван два пъти от главния прокурор на Република България с отличие „Служебна благодарност”

Прокурорската колегия на ВСС единодушно избра за втори мандат Румен Попов за административен ръководител-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура, гр. Пловдив.
Прокурор Румен Попов има над 16 години юридически стаж, от които 6 години като съдия.  Бил е младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура гр. Пловдив в периода от  2000 г. до 2004 г., когато е назначен на длъжност заместник-председател на Районен съд – Пловдив, в който е съдия до септември 2010 г. След това е „заместник-административен ръководител – заместник-окръжен прокурор” на Окръжна прокуратура – Пловдив, а от 2012 г. е нейн титуляр.
Прокурор Попов е награждаван два пъти от главния прокурор на Република България с отличие „Служебна благодарност” за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения.
Попов се ангажира с гарантиране на спокойна работна обстановка и прозрачност, повишаване доверието на обществото и институциите към окръжната прокуратура чрез бързо и качествено разследване, и нетърпимост към полицейско бездействие, по повод на подадени сигнали или заявления за извършени престъпления. Акцентира се върху разследванията за извършени корупционни престъпления, повишаване квалификацията на прокурорите и следователите. Ще бъдат предприети мерки за намаляване срочността на разследването по досъдебни производства наблюдавани от прокурорите.