“Пловдив 2019“ внесе план за действие в Министерство на културата

Планът включва актуализиран бюджет и график за разходване на средствата, които се очакват от държавния бюджет, според дейностите заложени в програмата

Подробен план за действие за периода  2017- 2019 година внесе екипът на „Пловдив 2019“ в Министерство на културата днес. След проведената на 10.02.2017 г. среща в Пловдив министърът поиска подробна информация за последователността на действията и основните програмни приоритети на проекта Европейска столица на културата.

Планът включва актуализиран бюджет и график за разходване на средствата, които се очакват от държавния бюджет, според дейностите заложени в програмата. Заедно с плана за действие министърът получи също актуализиран график с дейности по инфраструктурните приоритети на фондацията, съгласуван с Община Пловдив, както и доклада на международното жури от първия официален мониторинг на фондацията, в който се препоръчват спешни мерки от страна на българското правителство за финансирането на значимия проект.

Предстоят още срещи на екипа на „Пловдив 2019“ и Министерство на културата, където да бъдат коментирани механизмите, по които би могло да се осъществи  държавното  финансиране от 20 млн. лева.