Условна присъда и глоба за разпространение на марихуана

Крими

16-02-2017, 13:06

Снимка:

ОД МВР Русе, архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Данчо Лазаров: В Русе ще се говори масово за волейбол

С.М .сял,отглеждал и разпространявал наркотика в Русе и в Търновско

Окръжен съд – Русе наложи вчера на С. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, чието изтърпяване се отлага за изпитателен срок от 5 години, както и глоба от 5000 лева. Делото бе образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе, с който С.М. (роден през 1985 г.), обвинен в извършване на две престъпления. 

Първото повдигнато на подсъдимия обвинение са за това, че през периода април 2015 г. – до 25.07.2015 г. в с. Обединение, обл. Велико Търново и в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, засял и до 25.07.2015 г. отглеждал коноп в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

 

Второто обвинение е за това, че на 25.07.2015 г. в с. Обединение, обл. Велико Тъново и в гр. Русе, без надлежно разрешително подсъдимия С. М. държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана) – престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4, от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.