Живко Тодоров: Решихме да помогнем на Кукления театър

Той е на всички старозагорци

Община Стара Загора да отпусне средства за ремонт на покрива на Кукления театър, който протече в резултат на обилния снеговалеж през януари, предлага кметът Живко Тодоров. Предложението е включено в дневния ред на предстоящата следващата седмица сесия на Общинския съвет. „Кукленият театър е на всички старозагорци. Не ни притеснява, че ще отделим една сума от бюджета на общината. Като няма държава, трябва да има община“, категоричен бе пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Сградата на културната институция обаче не е единствената пострадала от снеговалежа през миналия месец, допълни още градоначалникът. 

Стопирани са обаче плановете за ремонт на пространството зад Универсалния магазин. Предстои Община Стара Загора да изпрати писмо до собствениците на подземния паркинг, за да бъде ремонтирано съоръжението, което е и в предаварийно състояние. „Ще предприемем това, което сме задължени по ЗУТ. За мен най-разумното е той да бъде продаден на общината, но на разумна цена. Цена от 1,5 милиона лева е немислима и невъзможна“, обяви градоначалникът.

 Спрени са и плановете за продажба на общински имоти на Старозагорските минерални бани, въпреки че има инвеститорски интерес към тях. „Обвиниха ни, че се знае кой ще ги вземе. Аз не знам, не съм наясно как хората в социалните мрежи знаят“, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Радио Стара Загора