Ненчев: Ревизията във военното министерство е предизборен ход

По думите му ударът идва от управляващите и е твърде вероятно да е от президента, който сформира служебния кабинет

Бившият военен министър Николай Ненчев заяви пред БТВ, че ревизията във военното министерство от служебния кабинет изглежда като предизборен ход в полза на някого.

Той коментира факта, че прокуратурата ще проверява над 100 обществени поръчки, направени в министерството по време на мандата му - "Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои”, отбеляза Ненчев.

"Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок”, каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него. „Атакуват се всички поръчки, тоест всички хора, които са били ангажирани с тях в министерството, а тези хора продължават да работят там, някои от тях са повишени”, изтъкна Ненчев.

„Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър”, отбеляза той. Той изтъкна също, че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. По думите му уволнените не са малко.

Николай Ненчев заяви, че очаква нови предсрочни парламентарни избори след тези през март.