Засилен интерес за редовни полети от летище „Пловдив“

Мисия Пловдив

17-02-2017, 11:09

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще има ли нови полети на Летище Пловдив?

Това развитие е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата 2019“

Преговори с две авиокомпании за откриване на нови линии от летище „Пловдив“ се водят в момента. Това стана ясно по време на първото за годината заседание проведе Фонда за развитие на летище „Пловдив“.  
Председателят на Управителния съвет – кметът на община“Родопи“ Пламен Спасов, изрази надежда, че 2017-та година ще бъде силна за фонда и летището. Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинациите, заяви той.
Само преди броени дни авиокомпанията „Райънеър” обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на месец октомври, 2 пъти седмично, като част от планираната зимна програма за 2017 г., отбеляза директорът на летището Васил Щърбанов.
В момента авиокомпанията има полети до Лондон.  „Райънеър” изпълнява редовни линии от летище „Пловдив“ от пет години и вече е превозила над 400 000 пътници.
Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подчерта, че силното икономическо развитие на региона и повишеният стандарт на живот ще увеличат  както броя на пътниците, така и на туристическия поток.
„За Община Пловдив и кмета Иван Тотев развитието на летище „Пловдив“ винаги е било приоритет. Това развитие е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата 2019“, каза още заместник-кметът Стефан Стоянов. Той изрази оптимизъм, че през тази година към фонда ще се присъединят нови общини.
Припомням, че първият по рода си в страната „Фонд за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България" бе създаден през 2010 година с цел да подпомага развитието на аерогарата и в него членуват общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай. С помощта на Фонда успешно стартираха първите от десетилетия редовни линии от летище „Пловдив“, като и в момента активно участва в новите преговори.