Дискутират проблемите на здравеопазването на кръгла маса в Стара Загора

Днес от 14:30 часа в хотел „Мериан палас“

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“ организират кръгла маса на тема „Достъпна, ефективна и качествена здравна система“. Събитието ще се състои в Стара Загора днес и утре. Мероприятието ще бъде официално открито от експерта в комисията по здравеопазване към ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
По време на кръглата маса ще бъдат дискутирани теми като: електронното здравеопазване - средство за поставяне на пациента в центъра на здравната екосистема, общественото здраве и профилактиката, методите за насърчаване на младите лекари в системата на здравеопазването, новостите и перспективите в лекарствената регулация в България и проблемите при управлението на лечебните заведения в България. Лектори на събитието ще бъдат изявени лекари и специалисти в сектор „Здравеопазване“.
Кръглата маса на тема „Достъпна, ефективна и качествена здравна система“ ще бъде открита днес от 14:30 часа. Форумът ще се проведе в хотел „Мериан палас“ в град Стара Загора.
Очаква се на събитието да присъства председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.