1 471 лева събраха славейковци за лечението на Божидар

Абитуриент във ФСГ "Васил Левски"

1 471 лева бяха събрани от благотворителните концерти в СУ „П. Р. Славейков”, за лечението на Божидар Георгиев – абитуриент във Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски", в паралелка с профил "Търговия". До седми клас Божидар е учил в СУ „П.Р.Славейков” и неговите бивши съученици, в момента също дванадесетокласници, бяха основните организатори и участници в концертите.

„Днешният благотворителен концерт е посветен на Надеждата. Всеки човек я има у себе си. Тя е очакване за нещо добро, за нещо, което ще преобърне живота ни, нещо, което ще го направи по-смислен. Искаме да вярваме, че винаги има надежда и тя трябва да ни крепи в трудните моменти”, бяха думите на Светла.

„Щипка традиция, шепа таланти и огромни дози приятелство сме събрали днес, за да помогнем на едно момче като нас, наш приятел – Божидар, защото той се нуждае от приятелско рамо”, подкрепи я и Мартина.

Талантливите славейковци пяха и танцуваха с настроение за своя приятел и му пожелаха от сърце винаги да има до себе си ангел, който да го пази.

Събраните средства са преведени в банковата сметка на Божидар.

През август миналата година на Божидар е поставена диагноза „хемангиоперицитом на максиларния синус“. В УМБАЛ "Царица Йоана" в София туморът е отстранен, но се появява отново. Момчето е оперирано за втори път, в същата софийска болница. До края на седмицата ще се правят изследвания, за да се определи с точност качеството на тумора. След това ще се проведе лъчелечение, за да се предотврати появата му отново. Близките на Божидар търсят възможности това лечение да стане в Германия и Турция, а необходимите средства са непосилни за семейството на момчето.

Ето и банковата сметка, ако някой иска да помогне:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK

BIC: TTBBBG22

IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50

Титуляр по сметка: Божидар Славов Георгиев