НВИМ и Асоциация дебати организират публичен дебат за Левски

Животът

18-02-2017, 06:49

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца направиха почетен караул пред паметника на Васил Левски в София

Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи победителя в дебата

В годината на Васил Левски, в деня, в който отбелязваме 144-ата годишнина от неговата смърт, Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски? Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София.
Позициите „ЗА“ и „ПРОТИВ“ ще бъдат защитени от два отбора с по трима участника. Във всеки един отбор участниците ще са от различни поколения – един ученик, един младеж, завършил висшето си образование, и един реализирал се вече в професията си човек. Двете позиции ще бъдат подкрепени от радио водещите Ива Дойчинова и Симеон Колев, които са доказали, че могат аргументирано и пламенно да отстояват своето мнение.
Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи  победителя в дебата. Тя ще има възможност да задава въпроси на участниците, а задалият най-добрия въпрос ще получи едногодишен билет за безплатно посещение на НВИМ и филиалите му.
Входът за дебата е свободен, а по случай годишнината от смъртта на Левски входът за експозицията на НВИМ на 19 февруари ще е на половин цена.