“Моряците” отстъпиха с 0:2 срещу ЦСКА

Пред пълни трибуни в Каварна

Черно море стартира със загуба пролетения полусезон в Първа професионална лига. Пре пълни трибуни на стадиона в Каварна “моряците” отстъпиха с 0:2 на ЦСКА в среща от 20-ия кръг на шампионата.  Руи Педро реализира и двата гола за “армейците”. Срещата започна с минута мълчание, тъй като днес се навършват 144 години от обесването на Васил Левски, съобщава varnautre.bg.

Гостите започнаха по-добре двубоя, но постепенно Черно море изравни играта и на свой ред организира две добри атаки. При втората Балджийски центрира отляво, но Недялков успя да изпревари Бакари, изчиствайки в корнер.

В 20-ата минута Черно море можеше да открие резултата, когато се заформи страхотно меле в наказателното поле на ЦСКА, но изключително опасен шут на футболист на домакините срещна тялото на Паланков, който се намираше пред Георги Китанов и така, без да иска, централният бранител на моряците предотврати почти сигурен гол.

В 26-ата минута вратарят на домакините Щорм изрита силно топката напред, Бакари се пребори с Перес и изведе перфектно Балджийски, който обаче стреля изключително неточно от границата на наказателното поле. В тази ситуация нападателят на моряците можеше да си поеме топката и да напредне още, тъй като бе оставен непокрит.

До края на полувремето футболистите на Стамен Белчев опитаха на два пъти да застрашат домакинската врата с центрирания в наказателното поле, но в крайна сметка не успяха и първата част приключи при 0:0.

Второто полувреме започна с натиск на Черно море, но в 52-ата минута ЦСКА създаде най-чистото положение до този момент. Арсенио изведе Руи Педро, но изстрелът на халфа от 16 метра попадна право в ръцете на Щорм.

В 61-ата минута Арсенио Нунеш стреля технично и след рикошет топката мина на сантиметри покрай лявата греда на домакинската врата.  Само 120 секунди по-късно Рубен Пинто бе изведен с дълъг пас сам срещу вратаря, но стреля слабо и Щорм улови.

В 81-ата минута резервата Кирил Десподов се освободи от защитник на домакините и изведе отлично Нунеш, който стреля по земя от границата на наказателното поле, но в аут. Така се стигна до 85-ата минута, когато Руи Педро бе изведен за пореден път зад защитата на Черно море и с шут отблизо откри резултата. Само 6 минути по-късно отново Педро се оказа на стрелкова позиция и реализира за 2:0.

ЧЕРНО МОРЕ: 30. Щорм, 73. Сукуп, 5. Станчев, 84. Паланков, 17. Костадинов (87-Йосков), 6. Цветков, 21. Илиев, 70. Балджийски (79-Марек Кузма), 13. Коконов, 77. Хосе Лопес (68-Хлупик), 9. Бакари

ЦСКА: 12. Китанов, 23. Дюлгеров, 5. Перес, 14. Бодуров, 3. Недялков, 6. Пинто, 20. Бумал, 26. Кулма (73-Десподов), 21. Руи Педро, 10. Нунеш, 24. Кубемба

Фоторепортаж от мача виж тук»