Жителите на кв. "Горубляне" излязоха на протест

Животът

20-02-2017, 10:49

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възстановиха движението в тунела на НДК

Протестиращите искат да бъде изградена цялостна канализация в района и да бъде назначен заместник кмет с ресор "Горубляне"

Недоволните блокираха на няколко пъти по 10 минути движението по Околовръстния път при кръстовището със "Самоковско шосе", заради което се образуваха километрични задръствания, съобщават от БНТ.

Протестът на горублянци беше подкрепен от жители на кв. Симеоново и Драгалевци. Още във вторник протестиращите ще внесат исканията си в районната администрация и Столичната община и дават две седмици срок на властите за отговор. В противен случай се заканиха отново да блокират кръстовището.

С лозунги "Канализация до всяка къща" и "Бюджет за Горубляне" жители на квартала блокираха движението по "Околовръстния път" в София, за да заявят своите искания. Протестиращите недоумяват защо за озеленяване в бюджета са заложени 23 милиона лева, а за водоснабдяване и канализация само 3 милиона.

Недоволните поискаха още да бъде наложен мораториум върху продажбата на земи от държавния и общинския поземлени фондове за район Югоизточен, до приключване на обезщетяването на собствениците от "Горубляне", довършване на Южната дъга. Тези свои искания те ще внесат във вторник в районната администрация и Столичната община. Тогава ще започне да тече и двуседмичният срок, който дават на властите, за да кажат как и кога ще се решат проблемите им. В противен случай се заканиха отново да блокират кръстовището.