66-годишен мъж загина при пожар в Балчик

Смъртта е настъпила в резултат на задушаване

66-годишен мъж загина в резултат на пожар в Балчик. Инцидентът е станал привечер в петък,  на улица „Струма”. Все още се води разследване за причините, съобщиха от Пожарната.

Началникът инж. Антон Антонов каза, че смъртта е настъпила в резултат на задушаване. Предполага се, че мъжът е заспал, докато печката на твърдо гориво е горяла много силно, кюнците падат и предизвикват задимяване на помещението. Впоследствие се запалват завивките и тялото на починалия, около леглото е имало и множество хартиени отпадъци, коментира шефът на Пожарната.

Сигнал за трагичния инцидент подава съпругата. Мъжът е обитавал пристройка към къщата им, която е била заключена по време на пожара. Заради липсата на кислород огънят не се е разгорял и не е нанесъл големи поражения, обясниха още от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

През почивните дни огнеборците в Балчик се включват и в разчистването от разлято масло по пътя Добрич – Балчик. На разклона за село Дъбрава възниква катастрофа, която затваря пътя. Сблъсъкът е между румънска кола (с регистрация Констанца) и българска кола с добрички номер. Загинали няма, трима са пострадалите, съобщават от полицията.

Източник: Радио Варна