Започна срещата между Борисов и КНСБ

Поводът за срещата е да се обсъдят акцентите на ГЕРБ за предстоящите избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и министрите в кабинета „Борисов 2“ Владислав Горанов, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Зорница Русинова и народният представител в 43-тото НС Делян Добрев провеждат среща с шефовете на КНСБ и председателя на синдиката Пламен Димитров. Причината е, че КНСБ започват срещи с основните участници в предизборната кампания.

Темите на срещата между ГЕРБ и КНСБ ще са развитието на икономиката, увеличението на доходите и данъчната политика на страната.

Напомняме, че преди няколко дни КНСБ публикуваха меморандум за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България. В него те настояват за това съотношението между минималната и средната работна заплата да е 50% от БВП. В момента това съотношение е 44%. Освен това от КНСБ заявиха, че средната заплата може да достигне 1500 лв. в следващите 4 години.

В меморандума синдикатите предлагат въвеждане на данък „богатство“ по отношение на допълнителни жилища, скъпи автомобили, яхти, вили и други, както и въвеждане на данък върху финансовите транзакции в размер 1 на 100.