Балчиклии ще обсъдят поемането на 5 000 000 лева дългосрочен дълг

Инвестиционният проект предвижда да бъде подобрена градската среда

Гражданите на Балчик ще обсъдят дали да бъде поет дългосрочен общински дълг от 5 000 000 лева за инвестиционен проект. Публичният дебат, на който се очакват предложения за инвестиционните дейности, ще се състои на 21 февруари, съобщават от общината.
Инвестиционният проект предвижда да бъде подобрена градската среда като бъдат рехабилитирани улици и междублокови пространства. Ще бъде модернизирано уличното осветление. Общината предлага в центъра на Балчик да бъде вдигнат паметник на светите братя Кирил и Методий, да се заделят средства за оборудване на новоизградения културно-информационен център "Мелницата", както и за довършване на многофункционалната спортна зала на градския стадион. Част от кредита ще бъде използван за ремонт на общински обекти - данъчната служба, детската градина в село Кранево, кметството в село Соколово и други. С около 393 000 лева ще се съфинансира рекултивирането на старото депо за битови отпадъци.
Община Балчик е финансово стабилна, с висок кредитен рейтинг и може да тегли банков кредит, смятат от кметската управа, съобщава БТА.