Облагородяват шестте района на Пловдив с допълнителни 9 милиона лева

Мисия Пловдив

20-02-2017, 16:09

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат използвани за реализиране на различни проекти, планове и дейности, свързани с общата концепция за развитие на град Пловдив

„За първи път районните администрации ще разполагат с допълнително средства – над 3.5 милиона лева, с които ще могат работят по реализирането на различни проекти до края на годината“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Това стана възможно, след като Общинският съвет взе решение тези средства от общинския бюджет да се разпределят по райони за тяхното облагородяване.

„Като се добавят и парите за изграждане на нова детска градина в район „Южен“ в размер на 4 милиона лева и собствените приходи, то общо сумата, с която ще разполагат районните администрации, достига 9 милиона лева“, уточни още кметът.

Средствата ще бъдат използвани за реализиране на различни проекти, планове и дейности, свързани с общата концепция за развитие на град Пловдив – а именно премахване на гаражни клетки, облагородяване, изграждане детски площадки и паркове.

В тази връзка предстои да започне процедура по премахването на магазините и временните постройки на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“, като на мястото ще бъде обособен парк, допълни кметът Иван Тотев.