Съдят шофьор за управление на автомобил след употреба на алкохол

Крими

20-02-2017, 17:58

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор блъсна такси, задържаха го след като изгоря колата му

При катастрофата няма пострадали, причинени са били незначителни имуществени вреди

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Димитър Ф., на 39 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 19 февруари 2017 г. в гр. Пловдив, около 23 часа, на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Гладстон“ е станало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от обв. Димитър Ф., и лек автомобил, марка „Шевролет Нубира“ – такси, управляван от Д. К. При катастрофата няма пострадали, причинени са били незначителни имуществени вреди.
След пътно-транспортното произшествие обв. Димитър Ф. не е спрял, за да изчака пристигането на служители на МВР, а е продължил да управлява автомобила си по бул. „Шести септември“ в посока към бул. „Цариградско шосе“. Малко преди складова база на бул. „Шести септември“  автомобилът се възпламенил, заради което обв. Димитър Ф. се е отклонил от пътното платно. Той забелязал, че вратата на складовата база била отворена, влязъл вътре и напуснал горящата кола, след което се обадил на тел. 112.
Пристигналите на място полицаи извършили тест с „Алкотест Дрегер“ на обв. Димитър Ф., като уредът отчел, че той шофирал с 1,47 промила в издишания въздух. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно са започнали процесуално следствени действия. До момента е установено, че колата се е възпламенила от техническа неизправност, причинена най-вероятно при пътно-транспортното произшествие на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Гладстон“. Към момента няма данни за умишлен палеж на автомобила.
По бързото производство е извършен оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени за пожаротехническа и техническа експертизи и др.  Обв. Димитър Ф. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.