Ученици пишат история, правят филмов сценарий по нея

Животът

21-02-2017, 08:50

Снимка:

организатори

Автор:

starazagora.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До седмица новият плувен басейн на Стара Загора ще бъде въведен в експлоатация

Днес от 12.30 ч. в зала „Америка за България“ ще се проведе среща с всички, които имат желание да се състезават

Старозагорски ученици могат да напишат история, по която да бъде създаден сценарий за филм. Най-добрите ще бъдат наградени през месец юни на официалната церемония по закриване на Петото издание на Международния фестивал за модерно европейско кино „Златната липа”.

Днес от 12.30 ч. в зала „Америка за България“ ще се проведе среща с всички, които имат желание да се състезават за написване на „златна история“. Как се пише добра история ще разяснят звездни личности, партньори по проекта:

– Магдалена Ралчева, режисьор, Директор на кинофестивала „Златната липа“

- Станимир Трифонов – режисьор / Стъклената река (2010)Изпепеляване (2004 Хайка за вълци (2000)Атентатът (1998)Другото ниво на банята (1997)Образ невъзможен (1996)Човекът, който се казваше Буров (1993)Минало несвършено (1991)До утре... четири портрета и един спомен (1988)

- Николай Колев – сценарист /той е магистър по български език и история. Със сценария за филма „ХІ-А” през 2014 г. печели „Пегас” от хасковската „Южна пролет”. След успеха на филма „11 А“, готово е и продължението – „12 А“ с режисьор Маги Ралчева/

- Ирина Коцева – преподавател по сценаристика и кастинг-режисьор.

Координатори на проекта са учителите в ГПЧЕ „Р.Ролан” Ирена Личева, Таня Маджарова, Евгени Черепов, Уляна Кьосева.