Гуардиола срещеу Жардим - част първа

Спорт

21-02-2017, 11:52

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жардим хвали Бербатов

Гуардиола: Монако е най-добрият тим в Европа

Класните халфове Бернардо Силва от монегаските и Давид Силва от Сити ще показват класа

Днес, на "Итихад Стейдиъм" вторият във Висшата лига Манчестър Сити ще посрещне лидера от Лига 1 Монако.

На треньорските скамейки ще бъдат доказалия се в големи битки Пеп Гуардиола и набиращия скорост с тактическите си умения Леонардо Жардим.

Двама футболисти с фамилията Силва ще показват класа. Става въпрос за халфа на Монако Бернардо и този на Сити Давид.

Ще бъде изненада, ако двата отбора не си отбележат повече голове. Играта и на Манчестър Сити и на Монако предполага повече мисъл в атака. Единственото което може да направи така,че да се получи резултат с малко голове е зарядът на Шампионската лига. Вярно, това ще бъде първи осминафинал. Но тъкмо първите срещи в решаващата фаза на турнира имат стратегическо значение. И във вторите играта е по "ва Банк".

Футболистите обаче,които ще са на терена едва ли ще стоят като шило в торба. Голмайсторите на двата отбора Серхио Агуеро за Сити и Радамел Фалкао на Монако обичат да вкарват. Вярно на вратите на двата тима също ще има класни вратари. Особено на тази на Монако, какъвто е хърватинът Даниел Субашич. От другата страна е опитният чилийски страж Клаудио Браво.

А какви други футболисти има,които ще придадат класа на този сблъсък. От страна на Сити са Кевин Де Бройне, Келеши Ихеаначо, Рахим Стърлинг. При монегаските са Томак Лемар,Набил Дирар, Жоао Мутиньо и Валер Жермен.

Може да добамвим Яя Туре от Сити и Фабиньо от Монако. В защита още са Бенжамен Менди от Монако и Гаел Клиши от Сити.

Изобщо очертава се един класен спектакъл от треньорите Пеп Гуардиола и Леонардо Жардим през халфовете Бернардо и Давид Силва до вратарите Даниел Субашич и Клаудио Браво.