В Плевен масово карат дрогирани, повече от алкохолните шофьори

На 20 февруари са започнати 4 бързи производства срещу водачи на автомобили, управлявали след употреба на упойващи вещества

На 20 февруари в Първо РУ-Плевен са започнати три бързи производства, а във Второ РУ – Плевен е образувано едно незабавно производство срещу водачи на автомобили, управлявали след употреба на упойващи вещества.

На 19 февруари около 1:30 часа на улица „Гривишко шосе“ при проверка е установено, че 23-годишен от Плевен е зад волана на „Ауди“ след употреба на канабис. На 19 февруари около 3 часа на улица „Неофит Бозвели“ в Плевен при проверка с техническо средство е установено, че 20-годишен от Плевен управлява "Сеат-Ибиза" също след употреба на канабис.

На 20 февруари около 8 часа на общински път от град Плевен за село Буковлък е засечен 25-годишен от село Девенци. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил "БМВ", неригистриран по надлежния ред - без поставена регистрационна табела, за което е образувано бързо производстнво по чл. 345, ал.2 от НК. Проба с техническо средство е показала, че водачът управлява МПС след употреба на амфетамин. 25-годишният е задържан за 24 часа.

На 20 февруари около 1 часа на плевенската улица "Генерал Владимир Вазов" при проверка е установено, че 20-годишен от Плевен шофира след употребата на амфетамин, метамфетамин и канабис. По случая въ Второ РУ – Плевен е образувано незабавно производство.

На нарушителите са издадени талони за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. За престъпления по чл.343 „б“, ал.3 от НК продължават работа разследващи полицаи.