Слънчев календар - сряда, 22 февруари 2017

9 слънчев ден – Ден на Небесния Огън

Свързан със сиянието и разкриване на творческият потенциал.

Тотем на деня – Лъв, мощен, величествен, но скромен.

Препоръчва се в дома да се държи непрекъснато запален огън. Добре е да развивате своята енергетика: идете в храм, използвайте религиозни обреди, физически практики, започване на 21 дневен цикъл на Рейки. Добре е да се изгори всичко старо и ненужно, лечение с огън и благовонен дим, обиколете всички ъгли на къщата със запалена свещ. Полезно е да се ходи пеша. Не бива много да се спи и яде. Време за пост. Може да започне цикъл от упражнения за укрепване на тялото. Противопоказни са безделието и авантюрите. Не прехвърляйте своите проблеми на други хора. Храна е по-добре да не се приготвя, нищо да не се пече и запича.

Облекло -  Може да носите нещо блестящо. Подходящи са жълто, тъмно-червено и кафяво. Избягвайте студените тонове.

Знамения – Ако усетите силния порив на вятъра – нови запознанства или знак за богатство.

Ако ви хвърли в огън, ушите ви горят или ви се появи сухота в устата – знак за укрепване на силите и здравето. Но ако мръзнете и не можете да се сгреете, приемете го като знак за наближаващо заболяване, депресия, упадък на силите. От вас се е отвърнал Ангела-Хранител.

Сънища – Добре е, ако нищо не сънувате или забравите за съня си. Счита се, че в този ден трябва повече да бодърствате, отколкото да спите.

Числа на деня – 9, 27, 68, 81