„Любовта идва” във Велико Търново с Мария Донева

Велико Търново Лайф

22-02-2017, 09:51

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поетесата представя новата си книга на 24 февруари

Поетесата Мария Донева ще представи новата си книга „Любовта идва” във Велико Търново. Литературната среща е на 24 февруари (петък) от 17:00ч. в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков”. С неповторимия си стил една от най-обичаните и популярни български поетеси ще потопи търновските читатели във вълшебния си свят – весел и тъжен, пълен с цветове и емоции.
„Поезията на Мария Донева е чудесен акомпанимент за всички дишащи и чакащи моменти в живота, но не защото музиката й е монотонна или лесна, а защото е талантлива, почтена, човечна, храбро възторжена, триумфално уязвима; защото в нея тъгата е способна да издиша всичкия си мрак и да се превърне в радост, но дори да не го направи, любовта непременно идва. ”, пише за книгата преводачката Нева Мичева.
Мария Донева е родена в Стара Загора, завършила е българска филология в Софийския университет. Пише поезия, разкази и пиеси. Работи като драматург в Драматичния театър „Гео Милев” в Стара Загора и като режисьор към програмата за арт терапия в Държавна психиатрична болница "Доктор Георги Кисьов" – град Раднево. Редактор е електронното списание „ LiterNet”. Печелила е награди от престижни литературни конкурси. Автор е на единадесет поетични книги и една, посветена на старозагорското куклено изкуство.