В "Северен" обсъдиха състоянието на престъпността

Мисия Пловдив

22-02-2017, 13:33

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички участници в срещата заявиха воля за повишаване нивото на партньорството помежду си

В заседателната зала на Район “Северен” бе проведена среща на обществеността със служители на Трето районно управление – Пловдив и служители на район „Северен”, на която се даде информация за състоянието на престъпността в обслужващите райони и за резултатите от дейността на полицейските служители, работещи по териториално обслужване на населението за изминалата 2016 г.
На срещата присъстваха инж. Ралев – кмет на района, заместниците му и служители от администрацията, господин Никола Симов – началник на Трето районно управление – Пловдив и подчинените му, както и жители на района.
Засегнати бяха няколко основни въпроса по инициатива на присъстващите граждани - криминогенната обстановка в кв.”Тодор Каблешков” (Шекер махала), бездомните кучета, свободното отглеждане и паша на коне, както и неправомерното движение на каруци, което в последната година е сведено до минимум.
Другият проблем, който беше повдигнат и дискутиран е незаконните постройки в района. Инж. Ралев увери гражданите, че в тази посока действа сериозно като е издал 26 заповеди за премахване на незаконни постройки, от които е изпълнил 11.
В края на срещата инж. Ралев и господин Симов благодариха на гражданите за проявената инициатива и гражданска позиция по проблемите на района. Всички участници в срещата заявиха воля за повишаване нивото на партньорството помежду си и за създаване на по-добра координация и взаимодействие между отделните институции.