Главният секретар на МВР със сигнал до прокуратурата заради уволнението си (обновна)

Костов уточни, че е отстранен поради натиск от премиера Герджиков над служебния министър Пламен Узунов

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни пред "Хоризонт" по БНР, че е разбрал от новините за предложението на Министерски съвет той да бъде отстранен. Костов е подал сигнал в прокуратурата за политически натиск. Това съобщи самият той и обясни, че още преди седмица оставката му е била поискана, но той е отказал да я подаде:

"Сезирал съм в писмен сигнал до Прокуратурата на Република България, който съм завел и входирал на 35-ата минута след приключването - за оказван политически натиск да подам оставка по собствено желание."

Той допълни, че до момента „не е професионално сезиран“ от никой в МВР за това, че има предложение да бъде сменен от поста. Костов уточни, че е отстранен поради натиск от премиера Огнян Герджиков над служебния министър Пламен Узунов: "Очи в очи служебният министър ми е заявил, че може да работи с мен, но има натиск от другите ръководители в държавата - премиерът".

По късно стана ясно, че Румен Радев подписал указ, с който е освободил от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.