Бизнесфорум „Предприемачество за растеж“ започва в София

Политика

23-02-2017, 06:00

Снимка:

sofiabalkan.net

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЕК ни дава €920 000 за газов хъб „Балкан”

Предприемачи ГЕРБ и МСП Европа организират конференция за предприемачество и инвестиции

Предприемачи ГЕРБ (ПГЕРБ) и бизнес асоциацията на Европейската народна партия МСП Европа (SME Europe) организират голям форум за предприемачеството и малкия и среден бизнес в София днес.
Основен говорител на конференцията „Предприемачество за растеж“ ще бъде европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска. На форумът на високо ниво ще участва и министър-председателят на България в периода 2009-2013 г. и 2014-2017 г. Бойко Борисов.
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи развитието на София като регионален предприемачески център, а бившите министри Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев ще очертаят визията за икономическо развитие на страната през следващите четири години. Специално за форума идват и главният изпълнетелен директор на еМаг Юлиян Станчу, директорът на Европейският икономически сенат Михаел Ягер и директорът за Източна Европа на Капш, една от най-големите чуждестранни компании у нас, Михаел Вебер.
Конференцията ще открият Председателят на ПГЕРБ Валя Чилова и Изпълнителения директор на МСП Европа Хорст Хайц.
Българският евродепутат от групата на ГЕРБ и ЕНП Ева Майдел, която е и зам.-председател на МСП Европа, и представителят на Европейския инвестиционен фонд в България Христо Стоянов ще представят инвестиционния план на Европейския съюз, известен като плана „Юнкер“ и възможностите за финансиране за българските предприемачи.  
На събитието в София Хотел Балкан се очакват над 150 представители на бизнеса, повечето от които от малки и средни предприятия, както и представители на чуждестранни компании и търговски камари в България.
МСП Европа е най-голямата партийна асоциация на малките и средни предприятия в Европа с над 500 000 членуващи фирми.