Прокуратурата образува досъдебно производство спрямо Тома Ендрев за бягство от затвора

Крими

23-02-2017, 08:07

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От месец май 2005 г. той изтърпява едно общо наказание от 18 години лишаване от свобода

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство спрямо Тома Ендрев, на 32 г., за това, че при изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ е избягал от затвора – престъпление по чл.297 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 21 февруари 2017 г., около 21,30 часа,  Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип „Хеброс“ в гр. Пловдив към Централния корпус на затвора в гр. Пловдив, които се намират на близко разстояние. Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Тома Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.
Досъдебното производство е образувано по постъпило по факс на 22 февруари 2017 г. сигнално писмо до Районна прокуратура-Пловдив от началника на затвора в гр. Пловдив. До момента Тома Ендрев не е задържан и е обявен за издирване. Предвиденото наказание за горното престъпление е до 3 години лишаване от свобода. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изясняват всички факти и обстоятелства около бягството на лишения от свобода.
Тома Ендрев е криминално проявен. От месец май 2005 г. той изтърпява едно общо наказание от 18 години лишаване от свобода, определено му след групиране на множество присъди, включително и на осъждане за убийство.  МВР издирва избягал от пловдивския затвор мъж. Полицията издирва Тома Ендрев /32г./, избягал от затвора в Пловдив. Той е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби. Мъжът е избягал от затвора снощи, около 21.30 часа, където излежава 18-годишно наказание за различни престъпления, включително и убийство. По случая с бягството му е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Пловдив по чл. 297 ал. 1. Умоляват се всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.