Оставиха в ареста телефонен измамник от Стефаново

Крими

23-02-2017, 11:42

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

76-годишна жена от Тервел изтегли от банка 40 бона и ги предаде на измамници

Преди 10 дни мъжът зве от тервелчанка 40 320лв. и златни накити

Искането на Районната прокуратура в Тервел за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 57-годишния телефонен измамник Вайдин В. от добричкото село Стефаново бе уважено от съда. Мъжът е привлечен като обвиняем за измама, от която причинената вреда е в големи размери. Престъплението по член  210, ал. 1, т. 5, във връзка с член 209, ал. 1 от Наказателния кодекс е извършено в съучастие с Ангел А. и като продължавано деяние, съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

На 13 февруари 2017 г. в Тервел с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият Вайдин въвел в заблуждение жена от града, с което й причинил вреда в размер на 40 320лв. и равностойността на три златни пръстена, 9 златни монети и дамски обеци. Предния ден на домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за началника на полицията в Тервел. Поискал да му бъдат предоставени пари, необходими за проследяването и задържането на престъпна група, която имала намерение да изнудва жената. След като я въвел в заблуждение, пострадалата оставила на посоченото от непознатия мъж място 40320 лева, златните бижута и монетите.                

По време на разследването Вайдин В. признал и за друга телефонна измама, извършена по същия начин. При нея щетите за измамения мъж от Тервел са в размер на 1600 лева.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.