Йоан Матев е задържаният за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина

Крими

23-02-2017, 12:57

Снимка:

vbox7/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуван е заподозрян за убийството на Георги Игнатов

Той опитвал няколко пъти да промени външния си вид

В Съдебната палата се проведе брифинг по повод убийството на 2 юни 2015 г. в столичната Борисова градина.
Участваха директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, градският прокурор Емилия Русинова, наблюдаващият делото прокурор Зоя Мананска, прокурор Румяна Арнаудова.
Йоан Матев е задържаният за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Той е студент по право в ЮЗУ “Неофит Рилски“, съобщиха от прокуратурата. Днес извършителят е на 19 години. Той е обвинен за убийство, но до датата, когато е извършено престъплението е бил непълнолетен. Ако вината бъде доказана, Матев ще получи между две и осем години затвор.

Лицето е задържано за 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянен арест. Криминалистите са претърсили дома му. Снощи е разпитан свидетел, който е обяснил къде се намира хладното оръжие, с което е убит Георги. Георги Игнатов беше убит на 2 юни 2015 година в Борисовата градина. Проверени са над 400 души, в резултат на което са изготвени психопрофили, разследващите прегледали много видеозаписи от охранителни камери. Направени са редица проверки със съдействието на образователното ведомство.
Началникът на СДВР Младен Маринов обяви, че са проверени около 1400 човека. Изключителна помощ разследващите имали от ръстова експертиза по един от основните видеозаписи. Именно по този бил стеснен кръгът от търсените лица. Йоан е станал обект на разследване от полицейските органи преди 5-6 месеца. Приложени били всички способи на разследване. Той опитвал няколко пъти да промени външния си вид. Пуснал дълга коса, брада, станал дори по-пълен, не ходел редовно на училище. А мотивът за убийството, според версия на разследващите, е грабеж.