Отварят обновената селска баня в Овощник

На 24 февруари от 9.00 часа

В петък официално ще заработи изцяло обновената баня до село Овощник, с допълнително изградени 4 семейни кабини, джакузи за двама и инфрачервена сауна за двама, съобщават от пресцентъра на община Казанлък.

Всеки ден от 09,00ч. до 18,00ч. новите съоръжения ще могат да бъдат ползвани срещу следните вход за банята от 3лв. Семейната кабина, с вана и душ е 12лв., дажакузи за двама – 20лв., сауна за двама – 10лв.

Входът за банята остава разделен на мъжки и женски помещения, с монтирани по 12 душ паравана, а допълнителните услуги са обособени в отделно крило.

Наемателят на обекта „Вени – М“ООД е вложил в обновителните дейности повече от 120 000 лв. Той бе избран, след спечелен конкурс за отдаване под наем на Банята за 10 години, съгласно Решение №258 / 07.09.2016г. на Общинския съвет на Казанлък.

Това стана възможно след изваждането на Минералната баня от активите общинското дружество „Хигиенни и битови услуги“ЕООД и преминаването й към стопанисване от Общината, което бе решено с гласуване на Общинските съветници през юни, миналата година.

Изградени през 30-те на миналия век, от години помещенията не се стопанисваха и материалната база добиваше все по-окаян вид, което я превръщаше във все по-непривлекателно място.

Въпреки, че остават довършителни работи по фасадата на сградата през пролетта, наемателите на ремонтираната баня са готови да посрещнат първите посетители този петък.