Община Благоевград уведоми, че програмата за енергийна ефективност е спряна

Мисия

23-02-2017, 19:54

Снимка:

blgmun.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благоевград е първата община, която ще санира сграда на пожарната

Общината се утвърди като лидер по санирани сгради в страната

Община Благоевград уведомява, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството  преустановява изпълнението Националната програма за енергийна ефективност на многофамнилни жилищни сгради. Чрез съобщение, поместено в електронния сайт на Министерството, се уведомяват всички заинтересовани страни, че за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с „Българска банка за развитие“ АД, е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщават още, че сключването на нови договори за целево финансиране с „Българска банка за развитие“АД ще бъде възстановено, след като бъдат сключени всички aнекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата.

Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради стартира по време на правителството, начело с Бойко Борисов. Община Благоевград се утвърди като лидер по отношение на брой сключени договори за обновяване на многофамилни жилищни сгради. 

Към този момент в Благоевград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обхванати 600 хиляди кв. метра застроена площ, от Програмата на местно ниво се възползват над 25 хиляди души.