Борисов: Служебното правителство подменя всички с цел да манипулират изборите

Ще дебатирам с Корнелия Нинова, но да си извадят министрите и да говорим тема по тема

Темата за смяната на главния секретар на МВР Георги Костов стана много водевилна. Мога да кажа, че поголовната подмяна на кадрите - на пристанища, летища, служби и области и в същото време да излезе г-жа Корнелия Нинова и да каже, че не знае кактво става, значи никой не знае какво става в държавата. Кой, кой? Значи не е той и се надявам да разберем един ден кой е той. Това обяви експремиерът Бойко Борисов след среща с камарата на строителите.

Това, което говорихме със строителната камара, е, че цените на българското строителство са най-ниски, че дори цените за саниране са толкова ниски, че не е възможно да санират. Че това е политическа атака, че определени големи компании са взимали поръчките. Те самите казаха, че големите мостове и големите инфраструктурни проекти могат да се правят от компетентни, подготвени фирми с капацитет. Истински чакам нашите опоненти, които говорят лековато по темата, да видя какво ще кажат на строителите на среща с тях, коментира още експремиерът.

На въпрос за коментар на Корнелия Нинова, че трябва да се провери външния дълг, Борисов посочи: "Нека проверят външния дълг от БСП и да почнат от Петия, Шестия и Седмия конгрес. Да проверят всички дългове, които са натрупали те, нашият дълг е във фискалния резерв".

Сега служебното правителство подменя всички и то е с една цел - да манипулират изборите. Помните "Костинброд", сега става същото, посочи още Борисов по повод подмяната на кадри от страна на служебния кабинет.

На въпрос дали Борисов ще дебатира с Корнелия Нинова той обеща, че ще дебатира. Аз сеир на хората не искам да правя. В свади няма да участвам. Ще се явим с екипите, ще бъдем там и ние, на дебата, естествено, че ще бъдем, но да си извадят министрите и да говорим тема по тема, обеща експремиерът.

Той се обърна към медиите, които организират дебатите: "Начинът, по който подреждате дебатите, няма ефект, трябва да се ограничат по теми, по които са компетентни дебатиращите. Таско Ерменков какво да си говори с Деси Танева, попита той по повод сутрешния дебат между енергийния експерт и земеделския министър от неговия кабинет.

Среща с Камарата на строителите в България.

Публикувахте от Бойко Борисов в 24 февруари 2017 г.