Само с напорист Кешеру не се получи срещу Копенхаген

Лудогорец пропусна да играе с Аякс

Само с напорист Кешеру не се получи срещу Копенхаген. Румънецът бе единствения от атаката на Лудогорец, който създаде реални голови положения на стадион "Паркен". Нулевото равенство прати датския тим напред в турнира.

Вандерсон, и особено Кафу и Марселиньо не бяха на висота по време на реванша в Копенхаген. Обикновено атаката на Лудогорец винаги е печелила напечени мачове в чужбина със своята острота и фантазия. Може би добрата тактическа постройка на датчаните в защита не повзоли на атакуващите играчи на "орлетата" да се разгърнат. А най-вероятно те просто нямаха ден. Дали, ако Кешеру бе влязъл като титуляр още на първия мач в София нещата щяха да бъдат други, може само да се гадае.

При всички случаи Лудогорец направи един много добър сезон. Като се започне от мачовете за влизане в групите на Шампионската лига и се мине през самите групи на най-комерсиалния турнир.
Дори и двубоите с Копенхаген бяха повече от равностойни, а тимът на Георги Дерменджиев доминираше на реванша в Копенхаген. Липсваше обаче най-важното. А именно головете. Като,че ли само Кешеру бе готов да довършщи мисията докрай.

Жребият отреди на Копенхаген да играе с Аякс. Лудогорец пропусна възможността да играе с холандския гранд  Два германски и два белгийски отбора се изправят един срещу друг. Шалке 04  ще срещне Борусия Мьонхенгладбах, а Гент играе с Генк.
Най-оспорван се очертава дуелът между Лион и Рома. Отборът на Манчестър Юнайтед гостува в първата срещка на Ростов.

Ето осминафиналните двойки в Лига Европа:

Селта - Краснодар
АПОЕЛ - Андерлехт
Шалке 04  - Борусия Мьонхенгладбах
Лион - Рома
Ростов  - Манчестър Юнайтед
Олимпиакос - Бешикташ
Гент - Генк
Копенхаген - Аякс

Първите мачове са на 9-ти март, а реваншите на 16-ти същия месец.