Започна изпълнението на текущи ремонти на уличната мрежа

Общо 12 екипа на фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата в града, ремонтират уличните неравности

Във връзка с повишаването на температурите и благоприятните атмосферни условия започва извършването на текущи ремонти на уличните платна. Ремонтите се изпълняват по технология с топъл асфалт и чрез инжекционен метод. Това каза днес при проверка на работата заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев на ул.“Боян Магесник“ в район Слатина, съобщава пресцентърът на Столична община.

Ремонти се извършват и на ул. „Резбарска“, бул. „Петко Ю.Тодоров“, ул.“Опълченска“, ул.“Петър Дертлиев“, ул.“Чепинско шосе“, ул.“Стара планина“, бул.“Ген.Гурко“, бул.“Монтевидео“, ул.“Боряна“, бул.“Христо Ботев“.

Приоритетно се извършват ремонти по основни трасета на градския транспорт, основни улици в кварталите и постепенно ще се навлиза във вътрешно-квартални улици. Извършва се и пренареждане на паважни настилки.

По време на работата движението не се спира, то ще бъде стеснено. Възможно е да има затруднения при придвижването, защото се работи с тежка механизация и затова разчитаме на разбирането на гражданите, посочи също зам.-кметът Крусев.