Валя Балканска пее на благотворителен концерт в Стара Загора

В Общинска спортна зала „Иван Вазов” от 14.00 часа

В неделя (26 февруари) от 14.00ч. в Общинска спортна зала „Иван Вазов” Стара Загора ще се проведе Благотворителен концерт с участието на Валя Балканска. Минимална дарителска стойност на поканата е 5лв.

В концерта, който е част от инициативите в подкрепа на Даниел Сакалиев (15 г.), ще участват  още Ансамбъл "Нашенци", Народният певец Веско Василев, ВГ „Розов Свят” при НЧ „Климент Охридски”, ПГ от читалището на с. Християново, Танцов състав от гр. Раднево и юношеска певческа група от гр. Ст. Загора.

Даниел Ясенов Сакалиев е на 15 години от  Ардино с доказана през юни 2014г. остра лимфобластна левкемия. Острата лимфобластна левкемия е вид левкемия или рак на кръвта, при който се наблюдава повишено количество на лимфобласти в кръвта. Лимфобластите представляват незрели кръвни клетки, от които произлизат зрелите лимфоцити. Малигнените незрели кръвни клетки с увеличен брой се продуцират от костния мозък. Названието „остра” произлиза от факта, че за период от няколко седмици се стига до летален изход, ако заболяването не се лекува. Лечението е скъпо и трябва да се проведе в Германия. Сумата от 300 000 лв., за трансплантация на костен мозък е непосилна за семейството му! A другата лоша новина е, че парите трябва да се набавят в рамките на само два месеца!

Концерът се организира от читалища на селата: Змейово, Християново, Калитиново, Сулица и Раднево; Клуб „Поп М. Кънчев”- Стара Загора и Клуб „Традиция” - Нова Загора, със съдействието на Община Стара Загора и Център за обществена подкрепа -  Ардино.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен