Добри Драгнев бе преизбран за председател на ОС на БЧК (видео)

На събранието присъстваха председателят на БЧК акд. Христо Григоров и ген.директор на БЧК проф. Красимир Гигов

Отчетно-изборно събрание на областната червенокръстка организация се проведе днес в Добрич. На него присъстваха председателят на БЧК акд. Христо Григоров и ген.директор на БЧК проф. Красимир Гигов.
Приветствени думи към присъстващите доброволци поднесе Обл.управител Детелина Николова. Отчетен доклад за четиригодишната дейност на Обл.съвет на БЧК прочете неговият председател Добри Драгнев. 4793 членове са регистрирани през отминалата 2016 г. в общинските организации, което е 2.65 % спрямо населението на областта. Те са обхванати в 102 дружества, от които 26 в градовете и 76 в селата на областта. БМЧК има изградени 8 клуба, като 4 от тях са в Добрич, 2 са в Г.Тошево, 1 в Тервел и 1 в с.Победа и в тях членуват 176 младежи и девойки. Доброволците са 356, а само през 2016 г. подпомогнатите физически лица в областта са 8 097 от различни уязвими групи, като най-голям е делът на хората, обхванати в ОП за храни – 6365. Те получиха 11 053 хранителни пакета на обща стойност 

В началото акд. Григоров награди участниците и организаторите на кампанията „Изкуство и милосърдие” – единствена в страната в рамките на организацията, успяла да осъществи 10-дневен фестивал за набиране на средства за фонд „Милосърдие”. Сред отличените с грамота 282 520 лв.бяха:  Елена Спецова, ръководител на вокална група,  СУ”Св.Кл.Охридски”, Общински младежки център, Студио „Сарандев”, инициаторите  Александър Пампоров и Петко Нейчев и др..
Акд. Григоров даде отлична оценка на добричката областна организация на БЧК и заяви, че основаната задача на червенокръстците и през 2017 г. ще е да са в полза на хората. В края на събитието бе проведен избор за нов председател на Обл. Съвет, като червенокръстците единодушно преизбраха на поста Добри Драгнев.
 Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова, МГ Добруджа