Зеленогорски: Служебното правителство да спре да се прави на ревизори, прокурори и съдии

По думите на Зеленогорски, е много лошо решение генерал да организира избори в демократична държава

Служебното правителство се прави на ревизори, одитори, прокурори и съдии. На многоуважавания от мен господин Герджиков ще кажа: надявам се да спрат опитите служебните министри да стават политически играчи. Това заяви Найден Зеленогорски шефът на предизборния щаб на РБ и водач на листите на Блока във Варна и Плевен Найден Зеленогорски в студиото на „Панорама” по БНТ.

„Бъдете така добри да не изпълнявате политически поръчки! Работата ви е да осигурите машини за гласуване и да гарантирате честен изборен процес“, добави той към присъстващия в студиото вицепремиер Янев.

По думите на Зеленогорски, е много лошо решение генерал да организира избори в демократична държава. „Граждански лица повече биха прилягали на едни такъв процес“, коментира той. Зеленогорски бе категоричен, че министри на РБ направиха реформи и точно затова са атакувани. „Именно те станаха специален обект на внимание на прокурорите от няколко месеца, а вече и на служебното правителство“, подчерта Зеленогорски. „Направиха се промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията и в бъдещия парламент трябва да продължат, според шефа на щаба на Реформаторите, който добави, че сега топката е във Висшия съдебен съвет и всички в йерархията на съдебната власт. Надявам се на стабилно мнозинство в новия парламента, за да продължи съдебната реформа“, добави той.