В Смолян провеждат обучение за проблемите и предизвикателствата пред младежите

Новините

25-02-2017, 08:00

Снимка:

община Смолян

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събитието е комбинирано с една страхотна инициатива на Смолян е МОЙ!

Днес МИКЦ „АЗ МОГА“ Смолян организира обучение за проблемите и предизвикателствата пред младежите на град Смолян. В работата си с младежи през годините експертите в младежкия център установиха, че манталитетът на нещастие и негативност дълбоко се е вкоренил в младите хора и това в голяма степен им пречи да се реализират. Пречка е и задържането на младите хора в един от най-прекрасните природни и културни райони на страната, но предизвикателен за реализация. В никакъв случай невъзможен, а точно обратното с много възможности за стартиране на нови идеи в сферата на технологиите, туризма, земеделието и услугите. Нашето обучение ще бъде посветено и на трудния живот на тийнейджърството, когато младите могат да попаднат в негативна среда, да са много емоционални, да развият негативи и проблеми при взаимоотношенията си с другите младежи,родителите, учителите и други възрастни. С помощта на нестандартен метод, като учене за водене на щастлив живот, ще привлечем младежите в самоусъвършенстване и споделяне на това, което се случва вътре в самите тях.
Събитието е комбинирано с една страхотна инициатива на Смолян е МОЙ! По време на мероприятието младежите сами ще очертаят своето бъдеще и желание за промяна в Смолян. Бърза справка в мрежата показва ,че младежите са група ентусиазирани ученици, желаещи да се измъкнат от сивото ежедневие на града ни. Обединява ги идеята, че младите имат нужда от свое място за развлечение в територията на града ни- Място, на което всеки един ще може свободно да се занимава с любимите си дейности. Всеки един ще има възможността да общува свободно, да се забавлява и да прави това, което най-много обича. Заповядайте в залата на МИКЦ, намираща в сградата на общинска администрация /Източно крило/.

ПРОГРАМА
09:00-10:00 Модул "Проекти в сферата на младежта-програма Еразъм+" Аделина Фисинска ,Теодор Василев и Валентин Кехайов
10:00-12:00 АЗ тинейджърът и АЗ щастливецът и АЗ успешният – проблеми и предизвикателства на възрастта и личностното щастие – техники за личностно развитие и щастие. Част I обучител : Никола Бурнаров
Обедна почивка-Кафе пауза
13:00-14:00 АЗ тинейджърът и АЗ щастливецът и АЗ успешният – проблеми и предизвикателства на възрастта и личностното щастие – техники за личностно развитие и щастие. Част II обучител : Никола Бурнаров
14:00-16:00 Смолян е Мой- Дискусионен форум за развитието на младежките дейности в Смолян. Ние сме гласът, който трябва да бъде чут! Ние сме промяната!