Георги Марков: Социалистите трябва да поискат прошка

Коалиция с БСП е изключена, защото не може 2 години да правиш на тези хора добрини, а те да наричат управлението му мутренско

Приех да бъда кандидат за депутат от ГЕРБ, защото няма от кой друг да бъда. Това е битка, а резултат от 11 вота е 10:1 за ГЕРБ. БСП имат само една победа. Това заяви пред Нова телевизия бившият конституционен съдия Георги Марков на въпрос защо е решил отново да се върне в политиката като кандидат за народен представител от ГЕРБ.

"Днес социалистите не вървят по стария път за морето, а шофират по магистралата. Те се возят в метрото и могат спокойно да стигнат до НДК. Днес социалистите ходят да гледат Григор Димитров в "Арена Армеец". Преди такава зала нямаше", обясни той.

"Социалистите трябва да поискат прошка. По време на техните управления страната ни изпадаше в криза. При Жан Виденов доларът удари 1000 лева. И сега се питаме защо сме бедни", негодува бившият конституционен съдия.

"ГЕРБ допуснаха грешки, аз затова и влизам в политиката, но не като член, а като гражданско лице. Не трябваше през 2014 година да влиза в коалиция Борисов, трябваше да има нови избори и да ги бие още", коментира Георги Марков.

"Няма нужда от машинно гласуване. Това да не е ТКЗС. Защо са машини. Гледайте изборите сега в Холандия и Франция да видите дали ще има такова чудо. Имаме бюлетина и тя е действителна или не е. Призовавам Борисов никаква прошка на БСП. Те не разбират нито от добро, нито от бой", каза още той.

"Коалиция с БСП е изключена, защото не може 2 години да правиш на тези хора добрини, а те да наричат управлението му мутренско", отсече кандидат-депутатът на ГЕРБ.