Кметът на Южен откри Международна киноложка изложба

Мисия Пловдив

26-02-2017, 17:31

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участниците се бориха в различни категории породи: декоративини, охранителни, ловни

Mеждународна киноложка изложба, организирана от Федерацията по кинология за Европа, откри кметът на район Южен Борислав Инчев. Той поздрави всички участници и им пожела успех. Приветствие към участниците отправиха и международните съдии от Полша, както и председателят на федерацията по кинология за Европа - г-н Тодоров.

Участниците се бориха в различни категории породи: декоративини, охранителни, ловни и др. по своите екстериорни качества.

Голямата награда от 500 лв., спечели Доберманът  "Макс", участващ за първи път в изложбата и записал се пръв за участие. Негова горда собственичка Невеан Ишич е от гр. Пазарджик.

Втора награда от 300 лв. бе присъдена на Американски стафордширски териер "Бижу" със собственик Валентин Филипов от гр. Стамболийски.

Третата награда от 200 лв. пък грабна миналогодишния победител /спечил леката кола пак в гр. Пловдив/ бултириера "Айран" със собственик Дениз Димитров от гр. Стамболийски.

Четвърта награда от 100 лв. бе за пловдивския Американски стафордширски териер "Енджъл" със собственичка Йорданка Русева.

"Искам да благодаря на организаторите на изложбата и на всички участници. Големият интерес и оспорваната надпревара за титли между участниците донесе много радост на мен и на всички присъстващи. Отглеждани с много любов от своите стопани, всички кучета бяха победители и  ни показаха, как можем само чрез любов и доброта да променим много неща в света."- сподели кметът Инчев след награждаването.