Дете е в реанимацията след инцидент в джакузи на Златни пясъци

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за причинена тежка или средна телесна повреда

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по тежък инцидент в джакузи в хотел „Адмирал“ в курорта Златни пясъци. Причинена е телесна повреда на 4-годишно дете,  незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 134, ал. 1 от Наказателния кодекс. Характерът на телесната повреда – тежка или средна, ще бъде уточнен в хода на разследването, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 25 февруари 2017 г. 4-годишното момиченце посещава басейн и джакузи в хотел „Адмирал“ на Златни пясъци заедно с майка си и баба си, поданици на Обединеното кралство. Детето решава да се премести по-близо до майка си в джакузито, когато започва да пищи от болка. Виковете карат спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено детето от получилия се вакуум.

Пострадалото момиченце е било транспортирано веднага в болницата „Света Анна“, където са извършени две операции за спасяването му. В момента детето е в реанимацията на болницата в тежко състояние и увреждания.

Продължават процесуално-следствените действия по инцидента под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен