Подготвят 26-ото издание на Европейския поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич

От 17 до 19 май в ОМЦ

Европейският поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич ще вдигне завеса през май за 26-ото си издание, съобщават от общинския младежки център, който е сред организаторите на проявата. Форумът, който е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов, ще протече под мотото "Не на наркотиците,не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!", съобщава БТА.
Поп-рок конкурсът е сцена за изява на млади таланти - от 11 до 30-годишна възраст, които ще се състезават в четири групи. Певците ще си оспорват Гран при на фестивала и награден фонд от 5000 лева.
Кандидатите вече могат да изпращат за първия етап на форума демозаписи с песни като селекционна комисия ще обяви до 25 април кои ще излязат на конкурсната сцена. Истинската надпревара в два тура ще бъде на 17 и 18 май, а на 19 май лауреатите,за които ще гласува международно жури, ще имат гала концерт.
Сред победителите в досегашните издания на Европейския поп-рок конкурс са Миро, Румънеца и Енчев,Преслава, Милена Филева,София Лазопулу от Гърция и други.