Прокуратурата предяви обвинение срещу Георги Златев, директор от АПИ

На Георги Златев е взета мярка за неотклонение "подписка"

Прокуратурата е предявила днес обвинения във връзка с инцидента в тунел "Ечемишка" срещу директора на Дирекция „Поддръжка на пътна инфраструктура” към Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Златев.

„Както всички знаете на 5 февруари 2017 г. във връзка с възникналия инцидент е образувано досъдебно произвоство. Към момента е повдигнато и предявено обвинение на директор Дирекция „Поддържане и пътна инфраструктура“ към АПИ поради немърливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с ремонт и поддръжка на пътно съоръжение – тунел“, каза Наталия Николова, административен ръководител на Окръжна прокуратура - София.

По думите й той е бил информиран за корозирала носеща конструкция на тунел "Ечемишка" и необходимост от обработването й.

„Лицето е нарушило длъжностната си характеристика, правилник за структурата и дейността за работа на АПИ, правилник за прилагане на Закона за пътищата, и наредба за поддържане и текущ ремонт на пътища и наредба за технически правила норми за проектиране на пътни тунели.

Същият е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към АМ „Хемус“, коментира Наталия Николова.

Тя поясни, че за Георги Златев е взета мярка за неотклонение "подписка". Тя поясни, че продължава разследването на всички длъжностни лица, които са ангажирани по ремонтни необходимости и по поддръжка и ремонти.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен