Президентът проведе среща със синдикатите

Политика

27-02-2017, 18:15

Снимка:

government.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът на КНСБ: Заплатите могат да скочат със 150 лв тази година

От КНСБ са призовали активно участие от президента при намирането на решения по въпросите от демографската криза

"Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане." Това заяви държавният глава на среща на "Дондуков" 2 с президента на КНСБ Пламен Димитров и с представители на синдиката, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, е било подчертано на срещата. От КНСБ са представили пред държавния глава позициите на синдиката и предложенията за реформи в енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието, и са призовали за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща е била позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства. Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също са били сред акцентите на срещата.